Quantcast
Channel: LYGTER – CYKELPORTALEN
Viewing all 34 articles
Browse latest View live

TEST: Hartinger Light

$
0
0

Cykellygter er en uundværlig tilbehørsdel til den dansk hverdagscyklist.  Der sælges et hav af dagligdags cykellygter. De fleste holder kun en sæson fordi de simpelthen ikke er konstrueret godt nok. 

En cykellygte skal kunne holde til at blive taget af og på 100 vis af gange. Blive tabt, ligge i en lomme eller taske uden at tænde osv, og naturligvis skal kunne give et tilstrækkeligt godt lys og have en hæderlig batteritid også når temperatuen falder. 
Det er mange krav at stille og svære at opfylde for de fleste producenter hvis de skal opfylde kravene for Dansk Varefakta.

Hartinger Light er den første cykellygte som har klaret Dansk Varefaktas strenge krav.
Lygten er designet af aktitekt  jan østergaard rasmuusen og der her været tre designkrav:

1. De skal kunne bruges på traditionelle cykelbeslag ( bedre kendt som Nefa    lygtebeslag) 
2. Mulighed for at kunne sætte lygten sammen, når den ikke er i brug og derved forhindre at de utilsigtet tænder i lommen  eller tasken.
3. Kraftigt lys, lang brændetid og god batteriøkonomi på prisbillige AA batterier som er nemt tilgængelige og kan skiftes af alle.     

Lygterne sælges som sæt.  For og baglygte er elegent skudt ind hinanden når de ikke er i brug. Det forhindrer at de ikke utilsigtet bliver tændt og giver endvidere en pæn kompakt enhed som let kan være i en frakkelomme.

Afprøvning.
Lygten sælges som sæt. For og baglygge kan skydes sammen og fremstår som en forholdsvis handy lille enhed.  Lygterne er basseret på lysdiosder, et stk som kan lyse fast eller blinke.  Lysstyrken er tilstrækkelig og er godkendt til at kunne ses på de lovpligtige 300 meter. Forlygten her et rimeligt stærkt diffus lys som er tilstrækkelig på oplyste veje. Cykler du derimod på en uoplyst vej kniber det gevaldigt. Monteres lygten på styret blæder lyset fra oversiden.  

Varefakta.
Ideen med dansk Varafaktakrav til en cykellygte er sådan set god nok, men jeg vil alligevel stille spørgsmåltegn ved anvendeligheden af nogle af testene. Det virker lidt mærkeligt at man sætter krav om at lygten skal kunne holde til at blive tabt ved 5 graders frost under hevisning til at det er de vilkår lygten kommer ud for i en dansk vinter. Hvorfor tester man så ikke også brændtiden af lyset ved samme temperatur. Som dansk forbruger ville jeg have større nytte at at vide hvor længe lygten kan lyse i kulde grader  end de 5 timer ved en nominel temperatur på 18 grader.  

Konklusion.
Hartinger lygtesættet er alt det som Basta skulle have været, så er det sagt. Det er pt den bedste løse hverdags cykellygte du kan købe for penge. Og den holder til at blive tabt. igen og igen.



Pris. Set til 199 kr for et sæt.
Link:
Hartinger Light
Dansk Varefakta



 


TEST: Pedalite

$
0
0

Specielt hverdagscyklister og skolebørn har behov for ALTID at have lys på cyklen.
Pedalite er en pedal med tre indbyggede lysdioder som drives af en lille dynamo som får strøm ved hver pedalomdrejning.

Afprøvning.
Umiddelbart virker disse pedaler temmelig klodsede i forhold til almindelig pedaler. 
Vi lod en stor skoledreng køre med disse pedaler vinteren over.
Da jeg først så dem virkede de utrolig grimme og store i forhold til almindelige pedaler. De drejer ikke særligt godt rundt, men lyset fungerer godt. Det kan ses tydeligt fra alle vinkler og er meget kraftigt når man kører. 
De starter allerede med at blinke efter 50 m kørsel og fortsætter i et godt stykke tid med at blinke, når man holder stille.

Man står godt fast på dem og der er masser plads til store vinterstøvler.

Det er let at finde ud af hvilken vej de skal vende, for man kan mærke at pedalen er forhøjet en smule bagpå, og der sidder desuden en lille diode der blinker rødt, så man kan se hvad der skal vende bagud.

Allerede efter et par dage er pedalerne  begyndt at dreje lidt bedre rundt. Jeg cykler omkring 8 km dagligt.
Så blev det regnvejr, og nu er den ene pedal begyndt at blinke uregelmæssigt. Nogle gange har den kun lyst med ”forlygten”  Den skulle jo gerne blinke. Efter endnu et stykke tid er det blevet normalt igen, men den blinker langsommere, end pedalen i den anden side.

Jeg har nu kørt med dem i 4 uger. Den opståede fejl berettiger helt klart til reklamation, specielt når der er tale om en så dyr pedal. (på daværende tidspunkt 600 kr.)

Vi returnerede pedalen og fik kort efter et sæt nye hvor forseglingen skulle være forbedret. De har indtil videre overlevet vinteren og fungerer stadig upåklagelig.

Konklusion.
Pedallite er et godt bud på et system hvor man altid har lys på cyklen til daglig transport i byen på oplyste veje. Spcilet forældre med børn vil kunne være trygge ved at ungerne altid har lys på cyklen.  Det skal pointeres at pedalen kun er egnet til by hvor der i forvejen er oplyst. På en mørk landevej er de et godt supplement. 
Siden introduktionen er prisen blevet sat ned til godt 450 kr for et sæt padaler. Prisen kan syntes noget høj men sammenlignet med andre lignende pedaler er de pengene værd da de fungerer upåklageligt. 

For funktion giver vi pedalen 

For pris giver vi den

Pedalite
 

TEST: Big Bang

$
0
0

Tyske Busch & Muller er specialister i cykellys, hovedsaglig til dynamonav. Big Bang er deres første batterilygte i den helt tunge klasse.

Der findes mange meget kraftige cykellygter på markedet, men Big Bang skiller sig ud på to afgørende punkter. 
For det første benytter den en gasladet pære, som giver en unik lystyrke i kombination med et forholdvis lavt strømforbrug.
For det andet er parabolen udformet,  så den giver samme lysspedning som et sæt billygter. Det vil sige meget bredt og lavt, så det ikke blænder unødigt.   

Lysstyrken svarer til 140 Lux. For sammenligningens skyld, er en almindelig diodeforlygte på ca. 10 Lux, så det siger sig selv at der er tale om et meget kraftigt lys.

Lystyrken taler  vist for sig selv

Afprøvning.
Lygtehuset er udført i slagfast plastik, med en temmelig stor parabol som nærmer sig de 10 cm i diameter. Den monteres snilt på en glidefatning der monteres på styret ved hjælp af en kraftig snaplås, der gør den let at få af og på.  Batteripakken er en fiks lille sag på størrelse med en pakke cigarretter. Den monteres på styret eller overrøret ved hjælp af en velcorem.
Batteri og lygte forbindes ved et trepolet stik med lås som er isoleret med en gummikappe. Når batteriet skal oplades tages lygten fra og man monterert laderen i stikket.  Det tager ca. 12-14 timer at oplade batteriet helt. Brændetiden ved max. lystyrke er imponerende 5 timer ved en nominel temperatur på 15 grader. Det viste sig i praksis at holde stik, endda med en god margen til den positive side.

På bagsiden af lygten sidder en afbryder og en batteri indikator fra 1 til 6 med tre farver.
5 og 6 er grøn og betyder at lygten er fuldt opladet.  3 og 4 er gul  og betyder at lygten er ca. halvt opladet. 1 og 2 er rød og betyder at lygten er svagt opladet.  
Selve parabolen kan drejes så man kan få en langlysfunktion eller spotlys.

Når lygten tændes går der omkring 10 sekunder før den når fuld lysstyrke. Dette sker for at skåne pæren. Lysstyrken er intet mindre end imponerende. Det er tydeligt at der er gjort meget ud af at udforme parabolen korrekt, så man får lyset, der hvor der er brug for det. Specielt spredningen er imponerende. Det kan ikke gøre bedre.  Sættes parabolen til spotlys liger dens lysmønster andre toplygter. Den lyser nu meget langt men spredningen er ikke god.   

Også en mørk skovvej bliver fuldt oplyst, så man roligt kan cykle i skoven uden fare for dyre og sig selv. Som lygte til de populære 24 timers MTB marathosn vil den også være oplagt.

Konklusion
Big Bang vil være lygten alle andre fremover skal sammenlignes med. Den er uden sidestykke den bedste cykellygte der findes på markedet. Bevares der findes lygter som giver ligeså meget lys men ingen har den spedning som Big Bang kan fremvise. Og netop lysspredningen er den afgørende forskel på hvorfor denne lygte er så god.  
Desværre er prisen skyhøj, 550 Euro. Så man skal være mere end en almindelig dødelig natcykllist for at ville bruge så mange penge på en cykellygte.

For funktion giver vi 

For pris giver vi  

Link
Busch & Muller 


 

TEST: Cannondale Fullsite Ultra

$
0
0

Cannondale Fullsite Ultra er et lygtesæt der består af forlygten Foresite Ultra og baglygten Hindsite Ultra. Lygterne sælges henholdvis som løse lygter og som det her afprøvede komplette sæt. Der medfølger batterier af typen AAA henholsvis tre stk. til forlygten og to stk. til baglygten.

Lygtesætttet er er "out of the box", med alt tilbehør lige klar til montering og brug.



Forlygten er lidt utraditionel ved at være udformet som en mindre stavlygte i  Maglite design. Den er udformet i aluminium og er vandtæt.
På bagsiden sidder afbryderen til lyset. Desværre kan lampen kun lyse kontinuerligt, men til gengæld er det yderst imponerende så meget lys det er lykkedes at klemme ud af en enkelt 1 watts lysdiode.  Lyskeglen er ensartet rund uden nogen blackspots. Den kan ses på op til en 1 km afstand og lyser tydeligt en uoplyst vej op ca 50 meter frem. Til gengæld kniber det med spredningen, det er og bliver en spotlight, så forvendt ikke at blive set fra siden.  Brændtiden ved stuetemperatur (20 grader) er 30 timer, så du skal være forberedt på reduceret brændtid i de kolde vintermåneder. 

Lygten klemmes fast i en lille holder som skydes på plads i styrbeslaget som kan af- og påmonteres helt uden værktøj, så lygten hurtig kan sættes over på en anden cykel.
Den er let at justere med en skyderem og en fingerskrue så den passer på alle styrdiametre.
En smart detalje er at lygten kan benyttes som stavlygte og hænge om halsen i den aftagelige rem. Det havde jeg stor glæde af ved en punktering i bulderne mørke.


Hvad forlygten ikke har i lysspredning har baglygten så tilgengæld. Den spreder lyset  langt over de normale 180 grader. Cannondale hævder selv 220 grader.  
Den er mere traditionel udformet og med hele 9 lysdioder med hver sin røde forstærkende reflektor. Ud over kontinuerlig lys kan den også blinke langsomt og hurtigt samt en rullelys.  
Der er fuld knald på den baglygte, så selv den mest uopmærksomme billist vil kunne få øje på den. Synlighden er 900 meter og brændtiden er mellem 25 og 50 timer igen ved stuetemperatur og afhængig af om du kører med kontinuerligt eler blinkende lys, 
Lygten monteres fast ved hjælp af to beslag for henholsvis bagstag (12-20mm) eller på saddelpinden (25 - 32 mm) Selve lygten klikkes på plads i et skydebeslag som kan vendes 90 grader. Den kan endvidere monteres på styrtasker og rygsække via en clipseanordning. 

Konklusion.
Fullsite Ultra lygtesættet er et fint lygtesæt som kan opfylde de flestes behov for et sæt batterilygter som både kan ses og ses med, hvad der ikke er uvæsentligt så snart man bevæger sig lidt væk fra byerne.  Specielt baglygten har fremragende synlighed til alle sider og desuden meget kraftig. Forlygten er en spotligth god til de uoplyste landeveje og velegnet som en ekstra lommelygte.

Sætpris. kr. 300,-

For pris giver vi  og for funktion

Link.
Cannondale 
     

TEST: Dynamolys

$
0
0



Billedet taler vist for sig selv. Hvor mange batterilygter kan lige fremvise sådan et lyshav.

Mange forbinder dynamolys som noget gammeldags og ineffektivt og mindes skoledagene med de larmende rulledynamoer som gav et blinkende lys og tit og ofte ikke virkede når føret viste sig fra sin mindre heldige side iform af regn eller slud. 
Men de dage er talte. Nu om dage er de mest udbredte typer navdynamoen og de udvikler sig hele tiden og  fremstår idag som den kompromiløse løsning hvis målet er altid at have lys på cyklen og det i rigelige mængder.
For dem som gerne vil læse lidt mere om rullemodstand og effektivitet for navdynamoer kan vi henvise til denne udmærkede
artikel på engelsk. 

I forbindelse med testen af Pedalpower Conquer turcyklen hvade vi mulighed for at stifte bekendtskab med en interesandt dynamolys kombination, fra Basta, Buchs og Muller og Schmidt.

Schmidt Son
er i sammenligning med Shimano og SRAM en lilleput når talen falder på navdynamoer, men går populært blandt kendere for at producere de bedste og mest slidstærke dynamoer med den største effektivitet og mindste rullemodstand.  De er fremstillet i Tyskland og yder op til 6W ved 12 Volt. Det er næsten to gange så meget som de nærmeste konkurrenter.  De kan derfor let trække både en for og baglygte.  Navet er af højglanspoleret som det testede nav, eller sortelokseret aluminium. Det har forseglede lejer med meget lang levetid.  Ved almindelig hverdagsbrug kræves ingen vedligeholdelse af hverken nav eller dynamo. En smart og brugbar detajle er den indbyggede pumpemekanisme, der sørger for at vand som finder vej ind i navet pumpes ud igen med det samme. Afhængig af type vejer navet mellem 400 og 585 g.  Det svarer til vægten af et let fornav plus en almindelig rulledynamo. Der findes forskellige versioner til bl.a foldecykler, tandems og cykler med skivebremser.   Desuden også til småhjulede børnecykler og trehjulde cykler. Son leveres komplet med hurtigbespænd og der ydes hele 5 års garanti på navet. Prisen for det testede nav er 1350 kr
.

Basta Pilot Steady
Basta er mest kendt for deres batterilygter og låse, men denne halogenlygte med indbygget refleks og diode standerlys er et godt bud på en pris rimelig dynamolygte. Ved at benytte en lysdiode til standerlys kan det holde i 4 minutter, hvilket er rigeligt i de fleste situationer. Den leveres med to beslag til montering foran ved forgaflenkronen.
Lysstyrken er overvældende og klasser bedre end de fleste batterilygter.
Prisen for lygten er 299,-  

Buchs og Muller
derimod er en gammel kending indenfor kvalitets cykellys. Vi har tidligere testet deres Big Bang batterilygte som må anses for referancen indenfor batterilygter.
Toplight er en diodebaglygte med indbygget reflekser på hver side til montering på de fleste bagagebærer. Den har ligesom forlygten også standerlight.. Den er fuldt opladet efter ca 3 minutters kørsel og kan holde lyset i ca. 4 min. Den kraftige lysdiode har en spredning på 220 grader og kan ses på op til 800 meters afstand.  Lampen vejer 65 g.  Er set til 425 kr.

Konklusion.
Dynamolys er klart at foretrække hvis man cykler regelmæssigt i mørke. Man slipper for batterier som altid brænder ud på de mest ubelejlige tidspunkter og så giver dynamolys langt mere lys end langt de fleste battteri lygtesystemer på markedet.  Også hardcore mountainbikere og racercyklister burde have et reservehjul med navdynamo til de lange mørke vintertræningsdage, eller for den sags skyld de mange som prøver kræfter med et 24 timers MTB eller landevejsløb. Har man først engang prøvet dynamolys bliver batterilygter aldrig rigtig det samme mere. 

Dynamonavet er den vigtigste komponent i en god dynamolys kombinationen, så brug pengene her og spar eventuelt lidt mere på selve lygterne, eller lav dem selv.  

Links.
Axa Basta
Schmidt Machinenbau
Buchs og Müller 
Supernova

 

TEST: Sigma Sport

$
0
0

Vi har testet en buket cykellygter fra tyske Sigma Sport. Sigma Sport startede oprindeligt deres produktportefølge med cykelcomputere som idag også omfatter lys, pulsure og værktøj.
Sigma Sport var blandt de allerførste til at udvikle en cykelcomputer tilbage i 1982 som havde meget af den funktionalitet vi kender på nutidens cykelcomputere.  Sigma Sport er kendetegnende ved at  alle deres produkter testes meget grundigt og opfylder alle internationale normer.  

Lygteprogrammet er omfattende og består af  21 forskellige modeller. Vi har kikket nærmere på tre forskellige modeller som opfylder tre forskellige behov.

Micro W/R  
Markedet for de helt små diodelygter er kæmpe stort og der findes meget skrammel som ikke opfylder lovens krav.
Sigma Sport Micra en et sæt kvalitets minilygter som opfylder de helt basale behov, nemlig at kunne blive set.  Designet er smagfuldt i hvid og rød plastik for henholdvis for og baglygten.  Der benyttes en diode, men lyset forstærkes gennem en optik. Det benyttes to CR2032 cellebatterier som giver en brændtid på 30 timer ved stuetemperatur. De kan forøvrigt udskiftes helt uden brug af værktøj.
Lygten har to funktioner, konstant lys og blinkende lys.  Tænd/slukknappen er stor og rund. Der medfølger to velco remme som gør at lygtene kan placeres de fleste steder lige fra styr og saddelpind til hjelm og ærmer. Lys og spredning er det bedste jeg endnu har set fra en så lille diodelygte. Micro er en diodelygte man ikke smider væk når batteriene skal skiftes ud... 
Pris.  69 kr pr. stk

Micro får  for både funktion og pris.

Quadro
Med Quadro rykker vi en klasse op. Denne smarte lygte er udformet som en lille lommelygte med bærerem.  Der medfølger en holder som passer på styr mellem 22 og 32 mm. Den spændes fast med en fingerskrue så den er let at flytte fra cykel til cykel igen uden brug af værkstøj.  Lygten klemmes fast i holderen og fæstnes med et gummibånd.  Lygten benytter 3 lysdioder samt en spredningslinse.  Den har tre funktioner, konstant-, blink- og løbelys. Den benyttes tre AA batterier og brændtiden er 40 timer igen ved stuetemp.  Lystyrken er nu på et niveau så man kan orientere sig.
Lyskeglen er helt rund og lyset er tilstrækkeligt til at kunne orienteree sig på en mørk uoplyst vej.  De tre dioder er desværre placeret så langt tilbage i huset at lyset til siden igennem de to små huller er utilfredstillende. 
Lygten er solid og har en gummiagtig overflade, som yder god beskyttelse ved tab. Det er desuden fint at lygten kan benyttes som lommelygte ved f.eks en punktering.
Prisen er 159 kr

Quadro for  for funktion og  for pris.

Mirage EVO & EVO X PRO
Med dobbeltlygte sættet  Mirage EVO er vi for alvor rykket op i superlygte ligaen.
Ved at bruge to lygter som forøvrigt kan benyttes helt seperat opnår man foruden en stor lystyrke også en stor fleksibilitet mht til placering og anvendelse.
Evo er en 5 watts lygte med 20 Lux lystyrke. Evo X er med en 10 watts halogen pære og hele 60 Lux lystyrke.  Begge lygter forsynes fra en ret kompakt batteripakke med genopladelige Nikel Metal Hybrid batterier. Batteripakken fsætnes med et gummibånd.
Lygterne kommer med alt tilbehør inklusiv en holder til frempinden og en holder til cykelhjelmen samt en oplader. Det tager ca 5 timer at lade batteriet helt op. Brændtiden er mllem 2 og 4 timer afhængig af hvilken lysytyrke du bruger. 
Klemanordningen til lygterne kan ikke gøres meget bedre. Den fungerer upåklageligt.
Lystyrken er intet mindre end imponerende og taler helt for sig selv, se vores natoptagelser her
Dette lygtesæt er en vinder da det kan bruges på så menge forskllige måder samtidig med at lystyrken er optimal.  Selv en dansk vinterskov bliver som dag med det lygtesæt.
Pris 1099 kr

Evo sætttet for  for både pris og funktion.

Konklusion
Sigma Sport har en lidt konservativ tilgang til cykellygter, og deres teknologi er ikke altid den nyeste, men til gengæld er den gennemprøvet og meget pålidelig.
De tre lygtesystemer opfylder hver de krav og behov man kan ønske sig til en cykellygte. Har du behov for rigtig megt lys er specielt Mirage EVO lygtesættet et rigtigt godt køb.

Links
Sigma Sport
Bikersbest
Se flere billeder


TEST: Reelight SL 500

$
0
0
Da Århus virksomheden Reelight for 5 år siden kom på markedet med deres blinkende induktionslygter, vakte de berettigiet opsigt.  Siden er der kommet mange kopier af tilsvarende lygter til, som benytter samme princip. For at styrke deres position,  lancerer Reelight en ny generation af deres lygter, hvor både design og teknik er væsentligt forbedret. De ...

Sport Emotion Hyberformance

$
0
0
Cykelhjelm med indbygget lys, det er da vist ikke set før.  Sport Emotion Hyberformance har indbygget lys både foran og bagpå. Foran klares lyset af fire adskilte hvide lysdioder mens en enkelt rød lysdiode klarer lyset bagud. De nekelte lysdioder kan justeres op og ned. Ved at integrere lyset i hjelmen slipper man for løse ...

TEST: Spanninga

$
0
0
Hollandske Spanninga er en ny udbyder af cykellygter på det danske marked.  Firmaet blev grundlagt i 1918 og beskæftigiede sig i starten med metalproduktion.  I 30’erne kastede firmaet sig over cykellys, som idag har udviklet sig til hovedaktiviteten.  Produktpaletten er omfattende, lige fra batterilygter til almindelig brug over dynamolys, til High End lygter til krævende ...

Lupine Betty

$
0
0
Tyske Lupine har altid udviklet batteri lygter som stort set alle andre skal holdes op imod når talen falder på lysstyrke og avanceret stømstyring. I den nye udgave af Betty har man integreret afbryderen i selve lampehuset. Før sad afbryder og kontrolpanel på ledningen som kunne placeres på styret. De 7 lysdioder giver en imponerende ...

TEST: Spanninga Dynamolygter

$
0
0
Vintertid er lig med cykellygtetid. Cykelportalen kikker et par dynamolygter fra Spanninga efter i sømmene.

TEST: MagicShine MJ-872

$
0
0
Shenzhen MINJUN Electronic Co. der producerer Magic Shine, er et kinesisk firma grundlagt i 1999 som ligger i en af de store kyst industribyer Guangzhau i det sydlige Kina.   Foruden cykellygter er de også kendt for deres vandtætte stavlygter til dykkere samt en omfattende OEM produktion til andre brands. Med 1600 lumen lover Mj-872 ...

PRODUKTNYT: Exposure Lights

$
0
0
  Har du brug for meget lys eller bare vil have det bedste og mest avancerede cykellys på markedet er engelske Exposure Lights et godt sted at starte.  Firmaet blev grundlagt ud fra erfaringer som aktive udøvere af natcykelløb helt tilbage  i 1997.  Disse erfaringer blev omsat i produkterne da firmaet i 2005 officielt blev ...

LedWEAR, test af cykeltøj med indbygget lys

$
0
0
Vi har kikket nærmere på det patenterede engelske sikkerhedstøjs mærke Ledwear, der nu også har cykeltøj med indbygget lys i programmet. Et omfattende program også i børnestørrelser og til enhver pengepung.

Cykelportalen – frem og tilbage

$
0
0
Læs vores guide til hvordan du bruger Cykelportalen og få en lille teaser på hvad du kan forvente fra os i den kommende tid.

TEST: Reelight

$
0
0

Første gang man stifter bekendtskab med disse lygter, er første indskydelse, ”hvorfor har ingen fundet på det for længe siden”. Reelight er en dansk udviklet og patenteret. De bygger på magnetisk induktion. De fleste vil kunne huske princippet fra fysiktimerne i folkeskolen med en spole og en magnet som fik en pære til at lyse.


Magneterne som monteres i egerne på hjulet

IPU har støttet udviklingen af teknologien samt af den gennemførende konstruktion og design i samarbejde med ReElight. Teknologien baserer sig på induktion hvor en magnet i hjulet bruges til at inducere strøm i en spole i lygten. Lygten bruger 1/5000 af den energi der bruges til at drive cyklen frem.
Lygterne har deltaget over et år som et forsøg i Odense hvor de har bevist sit værd.
Se mere på cykelby.dk


Den monterede forlygte

Afprøvning
Lygterne overholder kravene om lysstyrke. Dioderne lyser lige så kraftigt som andre diodelygter – så længe afstanden til magneterne er indstillet korrekt. Både for og baglys blinker og det er lovligt efter at loven er ændret, så hvide lygter nu gerne må blinke.
Selv når man cykler langsomt, kommer Reelight over de lovbefalede 120 blink per minut. Ved at forøge antallet af magneter til det dobbelte kan man øge blinkfrekvensen. Montering er mulig uden det store tekniske snilde. Der var problemer med at sætte magneterne på, da det var svært at komme til for baghjulets tandkrans på en cykel med udvendige gear. Tandkransen forhindrede at man kunne holde skruetrækkeren vinkelret på magneternes skruer.
Lygterne har foreløbigt holdt til tre måneders kørsel i både regn og snevejr, uden problemer.
Lygterne er kun til at blive set med.  De kan ikke bruges som førelys, men det er dejligt altid at have lys på cyklen, ingen glemte lygter, ingen batterier der løber tør for strøm, og det er dejligt ikke at have den modstand som en gammeldags dynamolygte giver. De giver et kraftige blink,  men når der ligger snedriver får man fornemmelsen af at bilerne ikke kan se lyset, fordi de sidder så lavt på cyklen, gemt bag driverne.


Den monterede baglygte

Fordele
1. Der er altid lys på cyklen.
2. Man løber ikke tør for batteri, og skal ikke have besvær med at skifte batterier.
3. De er friktionsfri og uden ledninger.
4. Fast installeret, så man ikke glemmer dem.

Ulemper
1. De kan kun bruges til at blive set med, derfor mest velegnet til oplyste veje.
2. De er følsomme overfor korrekt montering af magneter.
3. Der er kun lys på når man cyklen
4. Den lave montering gør at lyset kan være svært at se i visse situatioener.


Ved høje snedriver eller autoværn forsvinder synligheden

Konklusion
Reelight er et stort skidt i den rigtige retning for cykellygter som er vedligeholdesfri og ikke bruger batteri. Deres force er for cyklister som bor i områder med oplyste vejen og derfor kun har brug for at blive set. Her er nærmest uden konkurrance.Selve lygten virker lidt billig i materialevalget, og holderen havde gjort et bedre indtryk hvis den var lavet af rustfrit stål. Finish er ikke særligt flot og magneterne virker lidt voldsomme, når de sidder på hjulene. Specielt børne og foldecykler med små hjul er magneterne for store. Men alt i alt et sæt velfungerende lygter.



Pris 199,- for et sæt.
Se og køb lygterne hos cykellys.dk

TEST: Lupine

$
0
0

De fleste lygtesystemer på det danske marked opfylder lovens krav om at blive set og sådan set ikke meget mere.
Vil du virkelig blive set og ikke mindst, selv kunne se, må du ty til andre steder.



Det komplette lygtesæt.

Lupine Lighting Systems er et tysk firma som har specialiseret sig i ordentligt lys til cyklen.
Lupine Babylou RD er et genopladeligt lygtesystem bestående af en fiks lille lampe/reflektor enhed udført i aluminium som sættes fast på styret med et gummibånd. En god og fleksibel løsning. Kablet er splittet op i to: På den ene sidder den lille kontrolenhed som fæstnes med et velcro bånd. Her tænder /slukker man for enheden samt stiller lysstyr­ken som har to niveauer høj/lav. Dette er indikeret med hen­holdsvis en eller to små grønne lysdioder. Pæren kan lyse med to styrker 10 eller 5 watt. Hvis dette ikke er nok kan man skifte den til en 16 watts type.
Når batteriet er ved at løbe tør skifter lysdioderne farve til gul og efter yderligere 2 min skiftes til halv styrke. Kort før at lygten slukker blinker den et par gange. Herefter har man yderli­gere 15 min. på reservetanken, der kobles til ved at trykke to gange på kontakten. Det andet kabel forbindes til batteriet ved hjælp af et særligt polariseret stik. Batterienheden er en gul flaske som passer i flaskehol­deren. Når batteriet skal opla­des kobles lampen fra og man sætter en lille netstiklader på. En fuld opladning tager 12 timer. Lampen kan lyse i 2,5 time på fuld styrke og jeg fik bekræftet at det holdt ved en driftstemperatur på 10 grader. Det rækker rigeligt til en træ­ningstur. Fuld kapacitet på bat­teriet opnås efter 3-4 op/aflad­ninger.
Lysstyrken er intet mindre end imponerende og med denne lampe bliver det pludse­lig en ren fornøjelse at cykle i mørke.



Lysstyrken ved 5 watt



Med fuld blus (10 watt)

Konklusion
Denne lygte er uden sammen­ligning den bedste lygte jeg nogensinde har prøvet. Den lyser uden besvær en mørk lan­devej op. En skovsti er heller ikke noget problem. Faktisk kan det lade sig gøre uden fare for at komme til skade, at cykle i skoven om aftenen. Lyskeglen er helt rund og regelmæssig uden nogle black spots hvad der vidner om en ordentlig reflektor. At bilisterne også synes den er kraftig vidner de mange op/nedblændinger om. Prisen kan synes høj, men kvalitet og forarbejdning er langt over den gængse standard for lygtesystemer. Der ydes 2 års garanti på produktet og det er muligt at købe reservedle i form af løse pærer, bat­terier og andre reservedele.

Tekniske data
Halogenlygte med 4 led kontrolenhed
Ni/Cd genopladelig batteri
7,2 V 3,6 Ah
Ladetid 12 timer
Brændetid 2,5 time ved 10 W   5 timer ved 5 W
Pris. 1700 dKr
2 års garanti

Link til producenten: Lupine

TEST: Reelight

$
0
0
Dansk udviklede magnetlygter går hverdagen nem for morgen og aftencyklister

TEST: Lupine

$
0
0
Gør nat til dag med dette tyske blændværk

TEST: Hartinger Light

$
0
0
Cykellygter er en uundværlig tilbehørsdel til den dansk hverdagscyklist. Der sælges et hav af dagligdags cykellygter. De fleste holder kun en sæson fordi de simpelthen ikke er konstrueret godt nok.
Viewing all 34 articles
Browse latest View live